Tip. Hoe kun je pigmentvlekken verwijderen en verzorgen Dit dien je te!!

Pigment is de kleurstof die door de huid wordt aangemaakt wanneer deze wordt blootgesteld aan bijvoorbeeld de zonlicht. De intentie van pigment in je huid is om de schadelijke UV straling van het zonlicht te absorberen en er voor te zorgen dat het onderliggend weefsel niet beschadigd raakt.

Deze kleurstof wordt tevens wel melaline genoemd en geeft kleur aan je haar, je ogen en aan je huid. Ingeval je lang in de zon zit maakt je huid meer pigment aan, waardoor je een bruiner kleurtje krijgt. Dit zorgt ervoor dat je beter beschermd bent tegen de zon.
ouderdomsvlekken verwijderen
Het kan zijn dat de verdeling van het pigment in de huid onregelmatig is. Dit is het geval bij onder andere sproeten en ouderdomsvlekken. Dit kan voortkomen door de zon, maar het kan ook vanzelf voorkomen.

Bij ouderdomsvlekken is de oorzaak dikwijls de zon. De huid is te veelvuldig blootgesteld aan de zon met als uitkomst pigmentvlekken. Dientengevolge komen de vlekken ook het meeste voor op de handen of het gezicht. Want dat is wat het meest wordt blootgesteld aan de zon, maar overige plekken zijn vanzelfsprekend niet uitgesloten.

Behalve de zon zijn andere mogelijkheden ook huidveroudering, hormonale schommelingen, aandoening van de huid en ook een genetische vatbaarheid. Indien de cellen in je huid in de war raken, dan krijg je een opeenstapeling van het pigment. En dientengevolge ontstaat de donkere vlekken op je huid die bekend staan als pigmentvlekken. En deze pigmentvlekken ogen meestal niet heel erg fraai, de meeste mensen wensen er derhalve ook graag weer vanaf.

Op welke manier pigmentvlekken onstaan


Pigmentvlekken ontstaan dus door onder andere de zon of huidveroudering. De pigment korreltjes die onder de huid zitten bevatten de melaline die dit aanmaakt. De cellen die dit bevatten kunnen in de war raken. Vervolgens vormt zich er een verzameling van pigmentcellen op een bepaalde en gelijke plek. Dientengevolge vormt zich de pigmentvlek. De pigmentvlekken vallen veelal herkenbaar op, de huid is op die plek een stuk donkerder dan op overige plaatsen.

 

Pigmentvlekken op handen.


Pigmentvlekken zijn niet funest voor de constitutie. Echter dikwijls worden ze door de persoon die een pigmentvlek heeft als afstotend ervaren. In sommige gevallen kan een opeenhoping van pigment, zoals bijvoorbeeld een aangeboren moedervlek, veranderen in een melanoom, oftewel huidkanker. De kans dat dit ontstaat als gevolg van gewone pigmentvlekken door bijvoorbeeld de zon is desalniettemin zeer klein.

Wanneer pigmentvlekken voorkomen op de handen of andere plekken op het lichaam, is dit dikwijls geen probleemgeval. Wat veel mensen als lelijk beleven meer info zijn de pigmentvlekken op het gezicht. Iemand lijkt er al snel wat ouder door en een bruine vlek staat ook niet zo heel erg aantrekkelijk.

Het is daardoor ook aan te raden om vanaf jonge leeftijd te trachten pigmentvlekken te vermijden. Mocht u al last hebben van pigmentvlekken, dan is misschien een pigmentvlekken crème de oplossing om uw pigmentenvlekken te verwijderen. Deze crème kan tot diep in de huid doorwerken en de vlekken maskeren of juist verwijderen.

 

Ouderdom en pigmentvlekken


Hoe ouder de mens wordt, hoe meer er een kans is dat er pigmentvlekken ontstaan. Dit worden dan ouderdomsvlekken genoemd, en worden in de eerste plaats veroorzaakt door de UV straling uit het zonlicht. Maar ook de zonnebank kan een reden voor ouderdomsvlekken zijn. Hoe meer iemand wordt blootgesteld aan de zon, hoe meer pigmentcellen en pigmentvlekken er kunnen ontstaan.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Tip. Hoe kun je pigmentvlekken verwijderen en verzorgen Dit dien je te!!”

Leave a Reply

Gravatar